top of page

Sommarkonferens Höllviken 2019

Årets sommarkonferens hölls på Falsterbo kursgård i Höllviken. Extra roligt i år var att vi hade 4 nya familjer som var med för första gången. Det var jättetrevlig att träffa alla er och hoppas vi ses på nästa års läger. Då ska vi vara på Vann Spa och hotell i Lysekistraktenl. En kär återförening blev det när Emilia och hennes föräldrar Malin och Rickard kom och hälsade på. Så kul att träffa er igen! En annan rolig överraskning var när familjen Svensson kom och Miriam hade stor mage. Erik och Johannes skulle få en liten lillasyster. Nu har vi glädjen att gratulera familjen till Lilla Magdalena som nu kommit till världen. Stort Grattis!

 

Som vanligt hade vi en vecka med massor av aktiviteter och föreläsningar. Vår inbjudna föreläsare var Jonas Helgesson med ”Ett CP-bra liv”. Vår egen Magnus Molander pratade också om sitt liv och sina upplevelser av att leva med Noonans. Han är snart färdig med sin bok som kommer i tre delar. Den ser vi fram emot att läsa. 

Onsdagen började med föreläsning av Jonas Helgesson som lever med en CP-skada. En av de bästa föreläsningar jag varit på! Humor blandades med allvar. Man fick sig många tankeställare och vi fick med oss många budskap.

-Ingen är som du, säg det med KRAFT!

-Det är de udda objekten som har det största värdet, man vill inte vara en Billiehylla.

-Du behöver inte bemöta annorlunda människor annorlunda.

 

Jonas berättar att han är glad över det han kan och tänker inte så mycket på det han inte kan. Man ska glädjas åt det lilla. Livet består inte av en stor grej utan många små. 

Du duger som du är. ”Skit händer” Hitta ljuspunkter mitt i mörkret och de små framstegen är lika viktiga som de stora. Leta inte efter det perfekta livet, det finns inte! Lev ditt liv idag. Din skit tar aldrig slut. Jag hittar meningen mitt i skiten, ena dagen ner andra upp. Stanna inte i problem. Omgivningen betyder allt, glädjen att tillhöra en gemenskap. 

”Jag ser livet som en fet bonus!” Nu ska jag gå ut i livet och tänka mer som Jonas. Han gav så mycket energi.

 

Efter lunch hade vi samtalsgrupper för dem som ville. På kvällen hade vi vårt årsmöte där Fredrik och Alice valdes in i styrelsen. Tina och jag (Anna) avgick. Det har varit 6 roliga år i styrelsen som jag kommer att minnas med glädje. Jag vill tacka för att jag fick vara en del av styrelsen under dessa år.

 

På torsdagen åkte vi till Ystad där halva gänget åkte till badhuset och halva gänget gick en guidad Wallandervandring genom staden. Den var mycket uppskattad då det var en blandning av Wallander och historia om Ystad. Vandringen avslutades med lunch på NP Bistro som låg i en jättevacker gammal paviljong inne i en park. Vi som badade på förmiddagen åkte in till Ystad för en egen liten rundvandring innan vi körde tillbaka till Höllviken. Hemfärden gick via den vackra kustvägen. 

 

På fredag hade vi föreläsning av Magnus Molander och sedan var det David Ivarsson som informerade om försäkring kassan. Efter lunch åkte vi till Fotevikens museum. Vi hade tur som prickade in vikingaveckan. Så det var fullt med försäljning och aktivitet kring vikingalivet. Ni kan se lite bilder därifrån på nästa uppslag. På kvällen hade vi den årliga grillkvällen som alltid är lika uppskattad. 

Lördag var det frukost och kramkalas innan avfärd.

 

 

Hoppas vi ses på nästa års läger

 

Anna Johansson

IMG_1474.jpg
IMG_9517.JPG
IMG_9544.JPG
IMG_9552.JPG
IMG_1432.jpg
IMG_1421.jpg
IMG_1581.jpg
IMG_9546.JPG
IMG_9536.JPG
IMG_9550.JPG
bottom of page