top of page

Sommarkonferens 2018 Norrköping

Marieborgs folhögskola i Norrköping var platsen för årets sommarkonferens. Vi fick glädjen att hälsa Da- niel och hans familj välkomna till deras första läger. Ni kan läsa deras berättelse här i Noonan Nytt. Det var en vecka med fint väder vilket var toppen. Vi fick till och med vara inne när cirkusgruppen kom för att det var för varmt. Det är vi ju inte vana vid.

Vi hade många aktiviteter för både barnen och de vuxna. Första dagen är ankomst och incheckning samt middag på kvällen. I år hade vi också en mycket lyckad musikquiz där trubaduren fick hjälp av vår fina Edith. Det vinnande laget var ”De bästa” där ingick Helene, Magnus, Sune, Luca och Emil. Grattis till vin- sten!

På onsdagen hade vi samtalsgrupper, vi delade upp oss i smågrupper beroende på vad man ville tala om. Barnen hade först femkamp och på eftermiddagen kom det en jätteduktig cirkusgrupp som lärde oss oli- ka konster. På eftermiddagen innan årsmötet får vi inte glömma att Sverige spelade match. Det var många som satt bänkade framför Tv:n för att se Sverige slå Mexico med 3-0. För dem som ville lärde Helenas Ny- bring ut massage, vilket var mycket givande. På kväll- en var det dags för årsmöte, med Sune Wadenheim som ordförande. Under årsmötet hade vi filmvisning för barnen.

Torsdag var utflyktsdag och då åkte hela gänget till Kolmården. Det var en toppendag. Jättefin park för både små och stora. Man kan åka linbana över safa- riparken och titta på djuren. Det fanns också flera åkattraktioner, Kolmården har den snabbaste och längsta träbergodalbanan i Europa. Det var många som vågade sig upp, men Emil slog nog rekord med 14 åk på raken. Delfinshowen var så fin och rörande så det kom en tår hos många av oss. Vi såg också en rovfågelshow som var väldigt imponerande.

Fredag var föreläsningsdag, vi hade två jätteduktiga föreläsare Cecilia Gunnarsson, från Centrum för Säll- synta Diagnoser (CSD) i Linköping, och Marie-Lou- ise Bondesson från Medicinsk genetik och genomik i Uppsala. Båda två vet en hel del om Noonans syn- drom och andra rasopatier, så vi fick svar på en hel del frågor och som bonus en del info om CSD.

På kvällen var det grillkväll och fest. Solen sken som vanligt denna välsignade vecka och det blev en lång, varm kväll med massor av prat och lek. Till sist blev det ändå lördag och dags för avsked med kramkalas.

 

Vi ses igen nästa år, alla vänner!

IMG_9022.JPG
IMG_9031.JPG
IMG_5621.jpg
IMG_5644.jpg
IMG_5640.jpg
IMG_9166.JPG
gänget.jpg
IMG_5619.jpg
isa_daniel_leo (kopia).jpg
IMG_9009.JPG
IMG_8987.JPG
bottom of page