Svenska Noonanföreningen
Noonanhäng 2017
10-13 augusti träffades vi på Hjälmareds folkhögskola i Alingsås för tredje Noonanhänget. Första Noonan- hänget hade vi 2013 i november det andra 2015 i Maj och i år träffades vi i augusti. Vi var 15 personer som kom och hängde tillsammans. Några har varit med ti- digare och för andra var det första gången. När vi kom på torsdagen började vi med lite fika och väntade in så att alla skulle anlända och få sina rum. Sedan bar det av till bryggan för ett dopp. Men det var bara en mo- dig tjej som vågade bada och det var Julia. Vi andra stod på land och tyckte det var för kallt i vattnet. Efter badet blev alla hungriga. David var grillmästare ochfixade korv till oss. Vi kunde sitta ute och solen sken på oss. Det var en jättehärlig kväll. Hjälmareds folk- högskola ligger fantastiskt vackert vid sjön Färgen.
Efter frukost på fredagen spelade vi kubb, paddlade kanot och rodde båt. Vi hade jätteroligt och det blev många skratt. Lunchen åt vi i Hjälmareds vackra mat- sal och eftermiddagen spenderade vi på Universeum i Göteborg och dagen avslutades med middag på Pin- chos där man beställer maten via en app i telefonen. Man får gå och hämtar sin mat och dricka själv när det plingar i telefonen. Efter middagen åkte jag hem medans resten av gänget åkte tillbaka till Aingsås. Jan Olausson forsätter berätta vad som hände på hänget. Efter gemensamt intagande av frukost på lördagen
4
åkte vi in till Alingsås city där vi strosade runt i denna vackra stad. Några ägnade tid åt shopping, andra satte sig på någon av stans alla caféer. Efter ett par timmar samlades vi på Restaurang Deli Deli för att äta lunch- buffé. Mätta och belåtna gick vi vidare på stan ytterli- gare ett par timmar. Efter detta var det dags för avfärd till Stures bowling för att bowla. Sedan åkte vi tillbaka till Hjälmared där vi fikade och gjorde oss i ordning för att sammanstråla i flygelbyggnaden för kvällens aktivitet matlagning. Där delade kvällens kökschef Sara Thörn in oss i grupper som ansvarade för duk- ning, förrätt, varmrätt och efterrätt. Efter god mat och trevligt umgänge var det dags att gå och lägga sig för att i morgon åka hem. Menyn vi intog under kvällen ser ni på nästa uppslag