top of page

Noonanhäng 2019

4.JPG
10.jpg
8.JPG

Jag vill börja med att tacka alla som kom på årets Noonanhäng som hölls på Hönö i Göteborgs skärgård. Vi bodde på vandrarhemmet Havskatten där Svenne gjorde allt för att vi skulle trivas.

 

Vi hämtar ett gäng på Landvetter och ett gäng på centralen i Göteborg. Vi anländer till Havskatten på torsdag eftermiddag då vi börjar med en fika. För att få se omgivningarna där vi ska bo ger vi oss ut på en härlig promenad. På vägen hem blev det istället en joggingtur då himlen öppnar sig och regnet öser ner. Alla kommer in blöta från topp till tå, men vi är lika glada ändå. Kvällen avslutas med pizza på vandrarhemmet.

 

Fredag och det står Hönökaksbak på schemat. Alla får baka sin alldeles egna Hönökaka i en riktig vedeldad bakugn. På grund av vädret fick vi ändra i schemat för vår båttur och skjuta upp den till nästa dag, då det blåste för mycket för att åka ut på havet. På eftermiddagen åkte vi till Volvomuseet som ligger i Torslanda. Jätteroligt att se alla dessa bilar från olika tidsperioder och alla prototyper som aldrig kom i produktion. Tänk att de bilar som ser gamla ut idag var supermoderna på sin tid. På kvällen ska vi laga mat tillsammans och det är Sara som är kökschef och har satt ihop menyn. Vi blir uppdelade i tre grupper. En förrättsgrupp som gjorde toastskagen en huvudrättsgrupp som lagade fylld kycklingfile med rostade primörer och örtsås och en grupp som lagade rabarber och äpplepaj med vaniljsås. Vilken härlig meny! Alla rätter var jättegoda. Tack Sara för att du satte ihop en superfin meny och höll i kvällens matlagning. 

Det blir lördag och idag besöker vi fiskemuseet. David visar oss runt i museet och berättar fiskets historia. David har själv varit fiskare på Hönö och berättar hur det var ute på havet. På fiskemuseet visas ett stort antal fiskebåtsmodeller från äldre till modern tid, redskap från kustfiske och en styrhytt från mitten av 1930-talet. Verksamheten drivs av den ideella föreningen Kusttraditioner. Tack David för att du tog dig tid att visa oss museet. 

 

Nu var det dags för vår båttur. Vi skulle få fiska, titta på sälar och stiga iland på Vinga. Vilken härlig tur det blev. Det var jättevackert på Vinga (bilden på framsidan av tidningen är tagen där.) Vi såg söta sälar och nästan alla hade fiskelycka. Vi fick ett helt gäng med makrill. Som Svenne skulle använda till att fånga hummer med.

 

På kvällen var vi bjudna hem till David, Elisabeth och Leo på grill. Det bjöds på hamburgare och korv. Det var en skön kväll så vi kunde sitta ute och njuta. Tack för en härlig kväll med många skratt.

 

Söndagen kom och det var dags för alla att åka hem. Vi åt frukost tillsammans sen blev det kramkalas innan avfärd. Det har varit ett väldigt innehållsrikt och roligt häng. Några som var med för första gången och andra som varit med tidigare ett riktigt härligt gäng. Hoppas vi ses på nästa Noonanhäng 2021.

 

Anna Johansson

1.JPG
12.jpg
16.jpg
11 (kopia).jpg
2019-08-22 18.06.06.jpg
17.jpg
bottom of page