top of page
Min stora dag på Kolmården

Jag blev nominerad till Min Stora Dag av en från sjukhuset. Jag fick välja precis vad jag ville. Då valde jag att få åka till Kolmården för att jag älskar djur. Vi var på Kolmården en helg och vi fick sova kvar på Vildmarkshotellet som ligger precis bredvid Kolmården (att rekommendera), glöm inte badkläder, hotellet har fina pooler.

 

På lördagen 28/8: Vi kom till Kolmården kl 10.00 och då checkade vi in på Vildmarkshotellet. Vi gick sedan in i parken och gick runt och tittade på djur. Vi åt ca 11.30 för att vid 12.00 få träffa deras äldsta elefant på 3,5 ton. Hon heter Shiba. Vi fick även klappa och mata Shiba. Det var en häftig upplevelse att få klappa Shiba. Shiba hud kändes tjock och sträv. Det var en mäktig känsla att få stå bredvid en 3,5 tons elefant men det kändes inte läskigt för att hon kändes så klok och lugn. Kolmården har skaffat en ny elefanthanne men han fick vi bara se genom staketet för att han var rätt ny och aggressiv, han hade kastat ut stockar. Efter elefanterna så fick vi en två timmars guidning. På guidningen så åkte vi i deras safarilinbanan och fick kasta ner grönsaker, frukt och kattmat (torrfoder) till djuren. Vi fick även klappa ormar, vi fick se vargarna (alla vargar var släkt på ett eller annat sätt) och vi fick fakta om lo-djuren också. På vägen till baka till hotellet så gick vi i genom nya Bamses värld. Väl tillbaka på hotellet så tog vi lite frukt som fanns på rummet (det fick vi av Min Stora Dag). Sen bytte vi om till badkläder och gick ner till deras pooler och badade. Sedan låg vi och såg på tv en stund innan maten. Sedan gick vi och åt på deras restaurang, jag tyckte att maten var god. Vi såg lite på tv men alla var trötta efter en lång dag så det blev inte så länge.

 

På söndagen 23/8: Vi gick upp och klädde oss. Sen gick vi och åt frukost i restaurangen. Jag tyckte att frukosten var sig lik annan hotell frukost så den var okej. Det första vi gjorde i parken var att få träffa delfinerna och vi fick klappa dem. Deras hud påminner lite om en gummistövel. Skötarna började och slutade träna delfinerna exakt samtidigt för att det inte skulle bli orättvist för någon av delfinerna. Varje delfin skulle få en viss mängd fisk varje dag, de fick olika mycket beroende på vad det var för fisk de fick (berodde på hur fet fisken var) eller om de hade ungar som diade. Fisken kommer från Norge pga att det finns gifter och tungmetaller i Östersjön, annars hade man kunnat fiska från Östersjön. Vi tittade lite på aporna efteråt. Sedan gick vi och åt på en nudelwok restaurang. När vi hade ätit så gick vi till tigrarna och fick vi se de bli matade. De vankade av och an i väntan på att få mat. Skötarna stod på olika platser varje gång de skulle mata tigrarna, för att få det att bli som en så naturlig miljö som möjligt. När vi sett tigrarna äta begav vi oss hemåt.   

 

Vi tyckte alla att det blev en lyckad helg, alla var nöjda och vi kom där i från med roliga minnen som vi kommer bära med oss resten av livet. 

                                                                                                                                                                                      Isa Larnert

 

bottom of page