top of page

Sommarkonferens Furuboda Folkhögskola 2023

Furuboda folkhögskola var platsen för årets läger. Det ligger i Yngsjö lite utanför Åhus på Österlen. Efter incheckning och middag var det rundvandring i lokalerna. Donatella var vår kontakt under veckan. Hon visade oss runt på skolan så vi visste var de olika aktiviteterna skulle vara som vi skulle ha under veckan. Det var jättebra då skolan var ganska stor. Nu hade vi full koll på vart allt låg. I år var det nog rekord med 110 personer som anmält sig och vi fick hälsa hela 5 nya familjer välkomna. Så roligt att vår förening hela tiden växer och nya familjer hittar till oss. Ni som är medlemmar men ännu inte varit med på något läger kan jag varmt rekommendera att komma och vara med i vår fina gemenskap.

 

Årets förläsare var Johan Svensson som är överläkare vid Lunds universitet. En mycket intressant och bra föreläsningen. 

 

Vi hade bokrelease med vår egen Magnus Molander. Det bjöds på dricka och tilltugg och Magnus var med via länk från Vadstena och berättade om arbetet med böckerna. 

 

Vi fick också lära oss HLR, hjärt- och lungräddning. Det var 2 grupper en för hur man gör på barn och en grupp för hur man gör på vuxna då det skiljer sig åt. Mycket lärorikt.

Under tiden de vuxna ägnade sig åt föreläsningar hade barnen roligt på sitt håll. De kunde prova på femkamp i sporthallen, skytte, skapande i ateljén, (många målade och gjorde sina T-shirts fina som vi fått av föreningen), beachbuggy, 4-hjuling och flottfärd så det fanns gott om aktiviteter.

 

Furuboda folkhögskola har en stuga alldeles vid stranden som ni ser på bilden här ovan där vi träffades två kvällar under veckan. Vi grillade korv, lekte i sanden, doppade tårna i vattnet, pratade, skrattade och en av kvällarna hade vi musikquiz. Första kvällen kunde man också åka ett litet tåg ner till stranden om man ville annars lånade man cyklar eller tog en promenad ner till stranden.

 

Sista kvällen hade vi en middag med extra allt. Extra fin dukning och extra god mat. Under middagen passade vi på att tacka av Elisabeth Ivarsson och Cynthia Anticona som avgick från styrelsen. Vi hälsade också Lena Karus och Andreas Strandberg välkomna in i styrelsen. De skriver några rader i nästa nummer och presenterar sig själva lite närmare.

 Lina höll också ett fint tal och det var roligt att få se Lina igen efter att hon inte varit med på några år pga sitt arbete. Senare på kvällen hade barnen en överraskning! De hade bakat en jättelång tårta den var nog minst 2,5 meter. Sen var det disco till sent på kvällen det var mycket uppskattat av både stora och små som dansade loss till musiken.

 

Veckan går alltid så fort det var redan fredag och dags att säga hej då till alla härliga familjer. Nu ser vi fram emot att träffas i Tanumstrand nästa år. 

 

Anna Johansson

bottom of page