top of page

Sommarkonferensen på Valjeviken 2013

Dagarna var fyllda av lek och härlig samvaro. Vi provade på olika aktiviteter och njöt av vad stället hade att erbjuda. Simhallen var välbesökt av både stora och små! Vi blev väl omhändertagna av personalen och det verkade som om alla var nöjda med vistelsen. Bilderna får tala för sig själva!

 

 

 

Under årsmötet avtackades 2 ledamöter….

En av dem var Lennart Thörn som har suttit i styrelsen sedan 2005 och som kassör de sista 4 åren. Han har bidragit med många kloka ord och ett lugn som kan behövas när tankar och idéer poppar upp här och där. En ordförande och kassör jobbar tätt ihop och jag fick många fina samtal med Lennart som gav det stöd man kan behöva. 

Lennart är en kille med humor och har roat styrelsen många gånger. Som den gången när vi skulle prova på meditation. Vi låg ner och efter ca 3 minuter var vi alla på den blommande ängen och hörde syrsorna spela ….nä det var inga syrsor, det var ett helt sågverk….Lennart sov gott!

Tack Lennart för ett fantastiskt fint arbete.Jag vet att du har gjort en bra överlämning till en annan fin kille, nämligen Rickard Dahlroth som nu är föreningens kassör.

En annan som lämnade styrelsen var vår fina Ingrid Wadenheim som är en av dem som grundat vår förening. Hon har suttit i styrelsen i 17 år! Hon har varit ordförande men framförallt är det hon som genom idogt arbete och med en envishet och glöd har sett till att pengarna har rullat in i jämn takt så föreningen har kunnat utveckla sin verksamhet. Ingrid är en mycket klok kvinna, ibland kommer hon med idéer, ibland bromsar hon men framförallt lyssnar hon och uppmuntrar andra. 

Nu är det ju inte så att Ingrid har försvunnit även om hon saknas i styrelsen. Hon jobbar vidare något år till men har för avsikt att lära upp andra som kan ta över. 

 

Tack Ingrid för allt du gjort och allt du står för.

Lina, Ingrids dotter höll ett fantastiskt fint tal till henne i somras. Hon nämnde alla Ingrids styrkor men också hur stolt hon är över sin mamma och tacksam över att föreningen startades. Det var väldigt vackert och fint att få ta del av. Tack Lina, förstår att det var jobbigt, du var mycket modig. Du är en stark kvinna precis som din mor. 

Jag har inte glömt dig Sune, för självklart finns du med där också. Bakom varje framgångsrik kvinna står det en karl eller hur det nu var….

Lina nämnde även dig och jag vet att du betyder oerhört mycket för både henne och Ingrid. Även du har betytt mycket för föreningen och jag är så glad att du är tillbaka på våra sommarkonferenser. 

Och två nya stjärnskott kom till….

På sommarens familjekonferens har vi traditionsenligt föreningens årsmöte och så även detta år. Vi i styrelsen hade lite huvudbry, då vi visste att vi skulle komma att sakna en styrelsemedlem, när mötet var över. Valberedningen hade fått tag i en tjej, som nu sitter som ersättare, vilket vi är mycket glada för. Välkommen Tina!

Som ordförande hade Pi förberett sig på att ge årsmötet beskedet att vi inte får ihop en styrelse och att vi inte kommer att ha någon redaktör för NN och att tidningen då inte skulle kunna fortsätta. Jag hade nämligen gett valberedningen beskedet att jag avgår som redaktör efter ca: 10 år men kunde tänka mig att sitta kvar om det fanns någon ny som var villig att ta över med lite stöttning. Men som sagt var, vi hade inte hittat någon. 

Så kom det sig då att jag denna årsmötesdag valde att sätta mig vid just Anna och hennes familj vid lunchen. Vi småpratade och hur det nu var så kom vi in på olika styrelseuppdrag och vad min uppgift har varit. Anna berättade vad hon pysslade med och det kändes så rätt…så hoppsansa så hade jag ställt frågan – Kan du tänka dig att vara med i styrelsen och bli redaktör?Anna skiner upp och säger – Ja, det hade varit roligt! Ett snabbt möte med styrelsen som alla jublade och det var klart. Så här i efterhand tror jag inte ens att Anna hann fråga sin familj.

Så kan det gå! Ni som var där kanske inte märkte så mycket av det mer än att Pi var lite förvirrad, då hennes tal inte stämde ett dugg!

Vi i styrelsen var fyllda av glädje över resultatet. 

Erica Ledel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12.jpg
1.jpg
3.jpg
4.jpg
15.jpg
13.jpg
17.jpg
8.jpg
valeviken-2013-1.jpg
19.jpg
18.jpg
bottom of page